На 27 февруари 2017 г. в София се проведе семинар на испанската професионална козметика ATACHE, организиран от фирма Марвена ООД – официален представител на марката за България. Специален гост бе Мария Хосе Бордера Рохас, международен тренер на ATACHE, която официално представи най-новата терапия на ATACHE LIFT THERAPY PROGRAM – интензивна програма с мощен лифтинг ефект за лице и шия, както и ефективната антицелулитната програма CELLU-ATTACK, която с ексклузивната си комбинация на активни съставки от ново поколение осигурява стимулиране на лимфния дренаж и премахване на целулита.

LIFT THERAPY PROGRAM е истинска иновация в козметичния лифтинг, която решава проблема с отпускането на лицевия контур с напредване на възрастта и възстановява лицевия обем. Иновативните активни съставки стимулират синтеза на колаген тип I и IV, увеличават съдържанието на хиалуронова киселина в кожата, реорганизират колагеновите фибри и възвръщат нормалната им структура. В Performance Neck Solution – специалната стягаща формула за двойна брадичка и шия е включена съставката Slimbuster, която има липолитичен ефект, елиминира мазнините и намалява размера на мастните клетки. За този иновативен продукт Мария Хосе Бордера представи клинично проучване, което показва, че за 8 седмици редовно прилагане се постига видимо стягане, повдигане и редуциране на двойната брадичка.

Мария Хосе Бордера демонстрира терапията LIFT THERAPY PROGRAM като обърна специално внимание на прилаганите масажни техники – натиск под мандибулата, както и специфичен масаж за мускулите на шията и врата. Интересен бе 5-точковият масаж с поставяне на палец от вътрешната страна на бузата на клиента и външен натиск с другите пръсти в 5 точки. Този специфичен масаж осигурява повдигане и стягане на долната половина на лицето.

Във втората част на семинара Мария Хосе Бордера разгледа подробно четирите степени на целулит и демонстрира антицелулитната програма CELLU-ATTACK, която ефикасно се бори с този проблем, засягащ 85-98% от жените. От целулит страдат и мъже, макар и по-рядко, като при тях е свързан с андрогенен дефицит. Терапията видимо намалява целулита благодарение на прилагането на специално разработени козметични продукти и кинезиотейпинг ленти, подобряване на локалната циркулация и стимулация на кожните рецептори. CELLU-ATTACK третира всички типове целулит благодарение на липолитично и противооточно действие, регулиране на съдовата пропускливост, скулптуриране и тонизиране. Липолитичното действие се дължи на: екстракт от морски водорасли с високо съдържание на йод, който премахва натрупаните мазнини и алгинова киселина със силен хидратиращ ефект; L-карнитин - засилва разрушаването на мастните натрупвания и намалява обема на адипоцитите; кофеин – ускорява липолизата и потиска липогенезата. Противооточният ефект е свързан със съдържанието на растителни екстракти от бръшлян и миши трън, които имат изразени противовъзпалителни и дрениращи свойства. Включените биофлавоноиди във формулата регулират съдовата пропускливост, а етеричните масла от розмарин, кипарис и мента помагат за скулптуриране и тонизиране на кожата.

Ексклузивен репортаж от събитието очаквайте в новия брой на сп. Beauty Woman.

Свързани статии