На 11 и 12 ноември 2016 г. в столичния Hotel Sense Sofia се проведе симпозиум-практикум „Най-новото от света на нехирургичните и мини-инвазивни методи в естетиката на лице", организиран от SEEFAS (Асоциация по естетика на лице за Югоизточна Европа), а домакин на събитието беше Aesthe Clinic Beauty. Водещи международни и български специалисти представиха най-новото от света на нехирургичните и мини-инвазивни методи в естетиката на лице. Събитието събра наши и чужди специалисти, които имаха възможност да разширят знанията си и да научат за най-новите тенденции, практики и лазерни технологии в естетичната медицина.

В лекцията си „Хиалуронови пълнители и техники за практическа употреба“ доц. д-р Желко Ротим, президент на SEEFAS акцентира върху правилната оценка на пациента, необходимостта да се знае точният филър за съответната зона и даде съвети как да се избере най-добрият хиалуронов пълнител. „Фракционирани аблативни лазери - нови възможности за подмладяване и третиране на белези" беше лекцията на проф. д-р Eдин Суляджич, който обясни как комбинацията от прилагането на аблативни и неаблативни лазери помага за решаването на различни проблеми и дава много добри резултати.

Д-р Камелия Присадашка разгледа индивидуалния подход и съвременните техники в мезотерапията, като постави акцент върху антиейджинг мезотерапията за поддържане на красива младежка визия.

„Неаблативни лазерни методи и технологии за подмладяване“ бе лекцията на д-р Десислава Лекова, която подробно представи неаблативните лазерни, IPL и радиочестотните технологии и постиганите високоефективни резултати в борбата с белезите на стареене. В своята лекция „TCA пилинги и Pain Control“ д-р Веселина Михайлова разгледа болковите рецептори и представи иновативните пилинги с трихлороцетна киселина, индикациите за приложението им и резултатите, които се постигат с тях. Клиничният микронидлинг беше представен от доц. д-р Весела Райкова, която обясни как протича процедурата, какви проблеми се решават с помощта й, обърна внимание на многобройните предимства на метода и иновациите - комбиниране на нидлинг с фракционен радиочестотен импулс, както и все още проучваният светлинно индукционен нидлинг.

В симпозиума бяха включени и две продуктови презентации: „Приложение на Регулатпро и Терезиенойл в естетичната дерматология“, представена от д-р Ива Стоилова, и Obagi Сosmetics - висок клас американска медицинска козметика, която ефикасно отстранява различни кожни несъвършенства и е сигурен партньор в борбата с остаряването. Obagi Сosmetics бе представена от Зорница Луканова, управител на „Новетис“ - официален представител на марката за България и Олга Димитрова, бранд мениджър, която запозна присъстващите с топ продуктите от богатата продуктова гама на Obagi.

„Инжекционна терапия на периорбиталната и фронтална област с помощта на ботулинов токсин тип А“ бе лекцията на д-р Синиша Глумичич, специалист лицево-целюстна хирургия, който демонстрира наживо техниките на инжектиране за отстраняване на глабеларни бръчки и бръчици „пачи крак“.

Д-р Радина Денкова показа цялостна концепция за моделиране на лице - оценка и техники за инжектиране с продукти на Алерган.

Целта на научния симпозиум на SEEFAS бе да покаже на участниците как и колко успешно се комбинират различни методи в областта на anti-age медицината, които бяха представени с теоретични лекции от водещи експерти и hands-on модул. Практическата част включваше работа върху модели в малки групи под ръководството на инструктори от Асоциацията по естетика на лице за Югоизточна Европа. Всички участници след успешно завършване на hands-on модула получиха издаден от SEEFAS сертификат.

Свързани статии