На 22 април 2017 г. в хотел „Новотел София“ се състоя пролетният семинар на френската професионална козметична марка GUINOT с участието на козметици от цяла България, работещи с премиум марката. Специален гост бе г-жа Синтия Ламбер, международен тренинг мениджър на GUINOT. Семинарът бе воден от г-жа Светла Цонкова, управител на фирма „Селента Бюти“ ЕООД, официален представител на GUINOT за България.

Г-жа Цонкова запозна присъстващите козметици с визията на GUINOT за козметичния салон, представи новостите в грижата за лицето и тялото, модерния апарат HYDRADERM CELLULAR ENERGY и ключовата иновация на марката за 2017 г. - терапията за обновяване на кожата Hydra Peeling.

Съвременният козметичен салон трябва да е атрактивен, с добре обучени козметици, които да са в състояние да предложат високо качество на услугата на своите клиенти и не на последно място - да разполага с привлекателни промоции и маркетингови предложения. Важно е и изграждането на доверие от страна на клиентите към козметика както чрез атрактивната визия и добрата организация на салона, така и по време на консултацията на клиента – от установяване на неговите желания и очаквания до професионалните препоръки за най-подходящата козметична терапия и продукти за домашна грижа.

Creme Age Summum е изключителна иновация на GUINOT за 2017 г., с който марката поставя началото на нов сегмент продукти за крайния клиент в областта на премиум антиейджинг грижата. GUINOT за първи път представя продукт, който пряко въздейства върху имунната система на кожата и възстановява естествената й защита. Кремът е без аналог на козметичния пазар до момента, заради имунния антиейджинг ефект, съчетан с възстановяване на клетъчната активност. Подходящ е за всеки тип кожа и за всяка възраст, тъй като е „инжекция“ за имунната система на кожата и поддържа свежия й младежки вид.

Новият Creme Pur Confort SPF 15 е защитен и успокояващ крем за чувствителна и реактивна кожа. Кремът предпазва от UV лъчите, температурните промени и твърдата вода, възстановява естествените защитни механизми на кожата, редуцира зачервяванията и уравнява тена.

Иновативният патентован апарат за подмладяване на лицето HYDRADERM CELLULAR ENERGY предизвика истински фурор в козметичните салони в цял свят, включително и в България за по-малко от 8 месеца от лансирането му. Апаратът комбинира термо-енергия, динамична йонизация и електростимулация с лифтинг ефект, които гарантират изключителни резултати за клиентите още след първата терапия. Разполага с вграден софтуер, който позволява на козметика да изпълнява стъпките на терапията в реално време.

Ключовата иновация за 2017 г. е терапията за обновяване на кожата Hydra Peeling, която се предлага в 2 разновидности: Hydra Peel рН - за всеки тип кожа и Hydra Peel Dermabrasion – за чувствителна и реактивна кожа. Целта на терапията е премахване на видимите признаци на стареене, изсветляване на пигментациите и възстановяване на еластичността и естествения блясък на кожата.

Г-жа Синтия Ламбер демонстрира терапията Hydra Peel рН. Преди процедурата се провежда кратка консултация с клиента, за да се определи чувствителността и нуждите на кожата и да се подбере един от двата варианта на Hydra Peeling.

Процедурата е с продължителност 45 минути и протича в 3 стъпки: пилинг, масаж с Hydra Neuve и нанасяне на маска Hydra Beaute.

Hydra Peel рН съдържа иновативната комбинация от биолактон (полихидрокси киселина) с ексфолиращо и хидратиращо действие и фитинова киселина, получена от оризови зърна. Това съчетание позволява въздействие в дълбочина на кожата, видимо изсветляване на пигментациите, подобряване на еластичността и изглаждане на фините линии и бръчки.

При терапията Hydra Peel Dermabrasion се използва механичен (частици от естествена целулоза) и ензимен пилинг (екстракт от папая) и не се въздейства върху пигментациите. Другите две стъпки са еднакви с тези при Hydra Peel рН. Процедурата гарантира изглаждане на кожния релеф, подобряване на еластичността и възстановяване блясъка на кожата.

Бяха представени и новостите в грижата за тяло: Sculpt Expert за скулптуриране на тялото, Eau Mirific за идеално хидратирана и ухаеща кожа и обновената серия за забавяне растежа на косъма Depil Logic, както и промоциите за сезон пролет-лято 2017.

Подробен репортаж от събитието и ексклузивно интервю с г-жа Синтия Ламбер очаквайте в следващия брой на сп. Beauty Woman.

Свързани статии