В София се състоя специален workshop за козметолози, включващ обучение и тренинг програми по медицинска козметология. Събитието бе организирано от SKIN EXPERT ACADEMY, а участниците имаха възможността да се запознаят в детайли с премахването на доброкачествени кожни лезии с помощта на CryoPen, микронидлинг, заличаване на белези, иновативни пилинг системи и мезотерапия – иглена и безиглена. Един от основните акценти в обучението бе работата със съвременни козметологични субстанции – пептиди, ензими, витамини, аминокиселини и др.

Специален гост бе Sjonnie van Eeten от Белгия, който разгледа възможностите, предоставяни от иновативния уред CryoPen за изключително прецизното премахване на доброкачествени кожни лезии, акцентира върху предимствата му в сравнение с останалите методи за отстраняване на кожни образувания и представи практическите аспекти за работа с апарата. CryoPen е перфектен асистент в практиката на козметиците за премахване на доброкачествени лезии и несъвършенства по кожата.

Д-р Димитрина Николова представи темата „Работа с CryoPen на доброкачествени лезии“. Криогенният агент, с който работи CryoPen е диазотен оксид, а самият уред позволява изключително прецизна и ефективна процедура, без анестезия, болка и дискомфорт. Д-р Николова показа клинични случаи от своята практика, разрешени с помощта на CryoPen и обърна внимание на отличното познаване на правилото ABCDE за определяне на канцерозите, както и кои видове кожни лезии могат да бъдат успешно третирани с иновативния уред.

„Съвременни тенденции в мезотерапията“ бе лекцията на д-р Паула Лозанова, която разгледа целите на мезотерапията, методите и техниките на въвеждане на мезотерапевтичните монокомпоненти и коктейли. Д-р Лозанова сподели и тайните на добрата практика с оглед безопасност, сигурност и постигане на отлични резултати за пациентите, без риск от появата на странични реакции и усложнения.

Доцент Юлия Дикова (БАН) разгледа темата „Фармацевтични субстанции в съвременната мезотерапия“ и представи линията мезоразтвори AMESON на известната професионална козметична марка Juliette Armand, като обърна внимание на възможността за съчетаване на субстанциите с оглед постигане на отлични терапевтични резултати, за което е необходимо козметолозите да бъдат много добре обучени. Доцент Дикова представи и Elements – персонална и професионалната линия на Juliette Armand, която предлага невероятно богата гама от продукти (84 за лице и 26 за тяло). Линията Elements е алергично тествана, широкоспектърна професионална и домашна козметологична грижа, създадена на базата на висококачествени и високотехнологични суровини, отличаваща се с GMP стандарт и специално разработен козметологичен метод на работа.

Лекцията „Водещи тенденции в съвременната козметология“ бе представена от доцент Юлия Дикова, която акцентира върху съвременните принципи: минимална инвазивност, премерена интензивност, работещи субстанции, процедури и методи, овладяване на нови знания и прилагането им в практиката. Водеща тенденция в съвременната козметология е разработването и влагането на нови активни субстанции в продуктите: ретиноиди (биоферментация), провитамин D, витамин В9, церамиди, био плацента, козметични дронове, получени на базата на авангардни методи и високи технологии и гарантиращи максимална ефикасност от прилагането на процедурите и продуктите.

Елена Петрова, магистър козметик, представи терапията „Хронос“ от серията Skin Boosters на Juliette Armand – изключително ефикасна процедура за лице, която забавя хода на времето и гарантира заличаване на бръчиците, по-млада, стегната и сияйна кожа.

Подробен репортаж от събитието очаквайте в следващия брой на сп. Beauty Woman.

Свързани статии