ФЛОТАЦИЯТА води до незабавна релаксация с дълготраен ефект – 1 час се равнява на 4 часа сън!

Флотацията или плаването в спа капсула е иновативна уелнес процедура, която ни позволява да се откъснем от напрегнатото ежедневие, умората и стреса, за да се потопим в едно вълнуващо преживяване.

Възможно ли е да контролираме хормоните, отговорни за излишното тегло?

По принцип натрупването на излишни килограми поради хормонален дисбаланс е много бързо. В случая дори човек да се храни правилно и да има добра двигателна активност, това оказва минимално влияне върху теглото.

Коя кръвна група е „най-вкусна“ за комарите?

През летния сезон комарите се превръщат в истинска напаст за някои хора – сякаш нещо неудържимо привлича насекомите именно към тях. Но има и хора, които са отбягвани от комарите. Учени от Великобритания изясниха коя кръвна група е „най-вкусна“ за комарите.

Автентично аюрведично лечение в Аюрведа клиник София

В началото на юли в столицата отвори врати Аюрведа клиник София – първата клиника предлагаща медицински консултации и автентично аюрведично лечение, изцяло провеждани от индийски лекари и терапевти. Клиниката е продължение на успешната дейност с приложение на аюрведична медицина в Апартхотел Лъки Банско. Аюрведа клиник София предлага невероятни възможности за профилактика и лечение на заболявания по изцяло природосъобразен начин, подобряване на цялостното здравословно състояние, възстановяване на жизнения тонус и зареждане с нова енергия.

Семинар на VERTERA: „Умното хранене – тенденцията на новото хилядолетие“

На 23 юли 2017 г. в столичния хотел Сити Авеню се състоя вторият семинар на руската компания VERTERA, лидер в производството на високоефективни продукти, съчетаващи натурални компоненти и иновативни технологии, които помагат за съхраняване на здравето и красотата за дълги години. VERTERA произвежда продукти за здравословно хранене, козметика на основата на морски водорасли, органична продукция за грижа за лицето и тялото. Специални гости бяха д-р Ирина Сластина и Анна Царненко от компания VERTERA. Семинарът бе воден от Стефан Букреев, кинезитерапевт в студио за красота Dupissima и управител на „Тера Органик България“ - официален вносител на продуктите на VERTERA за България.

ПЕТЗВЕЗДНИЯТ АПАРТХОТЕЛ ЛЪКИ БАНСКО СПА & РЕЛАКС КОМБИНИРА ЛУКСОЗНА ПОЧИВКА С ЛЕЧЕБЕН ЕФЕКТ

Лъки Банско СПА & Релакс е хотелът, който може да ви предложи една наистина необикновена ваканция. Това е не просто луксозен петзвезден хотел, а център за здраве, в който можете да намерите разрешение на здравословен проблем или поддържаща здравословна терапия. От декември 2016 г. Лъки Банско СПА & Релакс има абсолютно нов и модерен СПА център, в който ще се насладите не само на невероятен релакс, но и ще откриете иновативни процедури за поддържане на добро здраве и перфектна физическа форма.

Кефирът – новата супер храна за здрава и красива кожа

На 11 юли в Aesthe Clinic Beauty, София, ул. Оборище 10, се състоя премиерата на пробиотичната напитка КЕФИР OLYMPUS – супер храна за здраве и красота. Пламен Иванов, бранд мениджър на Olympus България представи новата напитка КЕФИР OLYMPUS, съдържаща уникален коктейл от пробиотици, а водещият дерматолог д-р Радина Денкова разказа за благотворните ползи на кефира за здравето и доброто състояние на кожата.

ЛъкиФит Бюти Програма за отслабване, красота и позитивно отношение към живота

ЛъкиФит Бюти е новото предложение на Апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс към всеки, който иска да върне красивите форми на своето тяло, да възстанови стегнатостта и естествения блясък на кожата си, да се презареди енергийно и емоционално сред красивата природа на три планини – Пирин, Рила и Родопите.

7 въпроса за защитата от UV лъчите

За необходимостта от слънцезащита е изписано много, но в следващите редове ще отговорим на няколко въпроса, които по някаква причина са оставали недоизяснени или са имали противоречиви обяснения.

Какво представлява метеозависимостта?

С термина метеозависимост се обозначава чувствителността на някои хора към рязката промяна в метеорологичните условия. Метеозависимостта се проявява с доста неприятни симптоми - главоболие, сънливост, ставни и мускулни болки, отпадналост, лесна уморяемост. Години наред учени от цял свят изследват как се отразяват промените във времето върху човешкото здраве. Дори има цяла наука, която се занимава с изучаването на тези въпроси - биометеорология.

Biologique Recherche обяви партньорството си със световната инициатива WELLNESS FOR CANCER

На 22 юни 2017 г. в Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център, София, се състоя представянето на световната инициатива Wellness for cancer - организация, която се стреми да подпомага хората да подобрят качеството си на живот, да намалят нежеланите реакции върху кожата на лицето и тялото, причинени от онкологичната терапия и да подобрят душевното си състояние по време на своето справяне със заболяването. Организацията е призната в световен мащаб за поставянето на мост между медицинския свят и света на уелнеса, за съвместно създаване на насоки и стандарти, основани на доказателства.