Какво представлява метеозависимостта?

С термина метеозависимост се обозначава чувствителността на някои хора към рязката промяна в метеорологичните условия. Метеозависимостта се проявява с доста неприятни симптоми - главоболие, сънливост, ставни и мускулни болки, отпадналост, лесна уморяемост. Години наред учени от цял свят изследват как се отразяват промените във времето върху човешкото здраве. Дори има цяла наука, която се занимава с изучаването на тези въпроси - биометеорология.

Biologique Recherche обяви партньорството си със световната инициатива WELLNESS FOR CANCER

На 22 юни 2017 г. в Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център, София, се състоя представянето на световната инициатива Wellness for cancer - организация, която се стреми да подпомага хората да подобрят качеството си на живот, да намалят нежеланите реакции върху кожата на лицето и тялото, причинени от онкологичната терапия и да подобрят душевното си състояние по време на своето справяне със заболяването. Организацията е призната в световен мащаб за поставянето на мост между медицинския свят и света на уелнеса, за съвместно създаване на насоки и стандарти, основани на доказателства.

Как да подсилим естествената защита на кожата от UV лъчите?

На прага на летния сезон винаги възниква въпросът за защитата на кожата от вредните UV лъчи. Освен слънцезащитните продукти с подходящ SPF, които задължително трябва да присъстват в летния ни козметичен несесер, има и храни, които подсилват естествената защита на кожата от UV радиацията. Кои храни да консумираме преимуществено през лятото? Отговор на този въпрос дават британски специалисти на базата на многобройни проучвания.

ERICSON LABORATOIRE DIETETIK - Тройна програма за отслабване и изглаждане на целулита в 3 направления: механично, биологично и хранително

През последните 30 години броят на хората с наднормено тегло и затлъстяване непрекъснато се увеличава. Някои изследвания сочат, че половината от населението на Европа, Северна и Южна Америка, Средния Изток и Южна Африка са с наднормено тегло. СЗО създаде термина “Глобезити” – световна епидемия от обезитас или затлъстяване. Доказано е, че нездравословното хранене с т.нар. JUNK FOOD и заседналия начин на живот, без спорт и движение, са причина за широкото разпространение на затлъстяването.

Как да отслабнем според типа на нашата фигура?

Защо при еднакви фитнес тренировки и спазване на еднаква диета едни жени отслабват бързо, а други не могат да свалят и грам от теглото си? Виновници за тази разлика са генетиката и хормоните. Всяка жена може да отслабне, достатъчно е да определи своя тип фигура и да следва съветите на Barbara Schmidt, нутриционист и фитнес инструктор, специалист по хранене в Norwalk Hospital (Кънектикът, САЩ).

Препоръчителни програми за хранене диети и фитнес решения

С настъпването на пролетта много жени искат да се освободят от натрупаните излишни мазнини и да покажат перфектно тяло в банския костюм през горещите летни дни. Драстичните диети не са препоръчителни, не само защото йо-йо ефектът след тях е гарантиран, но и могат да нанесат сериозни вреди на здравето. За да се постигнат реални резултати в борбата с излишните килограми е необходимо да се изготви специална програма, включваща правилна диета и добра физическа активност.

5 основни причини за стареенето

Много учени предлагат проблемите, свързани със стареенето да се разглеждат под нов ъгъл и да се започне не с отстраняване на последствията, а с предотвратяването им. Кои са петте основни причини за стареенето?

Кои храни влияят негативно върху състоянието на кожата?

Състоянието на кожата ни зависи от много външни и вътрешни фактори, включително и от хранителния ни режим. Храните, които консумираме могат да подобрят състоянието на кожата ни или точно обратното – да доведат до възпаления и преждевременно стареене.

Козметичните процедури в контекста на възрастта и хормоните – част II

Какви са особеностите на възрастовите и хормоналните промени в женския организъм, на които трябва да обърне внимание не само козметологът, но и клиентката, особено след настъпване на менопаузата?

Кожата и градът

На специалната пресконференция по повод III-тия Дерматокозметичен симпозиум, организиран от сп. Beauty Woman, д-р Росица Денчева, д.м., утвърден дерматолог с изключително богат опит, собственик на дерматологична клиника София и клиника за естетична дерматология Reverse София, представи една от най-актуалните за динамичното ни съвремие тема „Кожата и градът“.

Защо не работят диетите?

Според статистиката само 15% от жените спазващи някаква диета успяват да отслабнат, а едва 5% от тях съумяват да запазят постигнатия резултат. Оказва се, че виновни за това не са мързелът или липсата на воля, а... самите диети. Многобройните изследвания показват, че от 4 до 6 месеца след приключването на каквато и да било диета, дори най-правилната и отлично балансирана, жените отново възвръщат 2–6 кг. А след 2–3 години 40% от спазвалите диета дами увеличават теглото си в сравнение с изходното състояние. Защо е така?