Как се отразява стресът върху визията ни?

В днешното напрегнато ежедневие всички сме изложени на стрес и неприятните последици от него върху визията ни не закъсняват. Как се отразява стресът на кожата, косата и ноктите ни и как да сведем до минимум неговото въздействие?

Конюнктивит- видове, симптоми и лечение

Конюнктивитът е едно от най-често срещаните очни заболявание. Какви са симптомите, как се поставя диагнозата, какво лечение се прилага- на тези и други въпроси отговаря Д-р Катя Пенева, офталмолог.

Красотата идва отвътре

Защо Красотата идва отвътре, какъв хранителен режим е необходим за здрава и красива кожа, как да отдалечим белезите на стареене с правилен избор на храни?... На тези и други важни въпроси отговаря д-р Мария Николова, специалист по хранене и диететика.

Фитнес упражненията са полезни и за психиката

Известно е, че редовните фитнес упражнения и добрата двигателна активност зареждат с енергия и помагат за извайване на стройна фигура. Но освен това те са полезни за психиката, създават усещане за благополучие, спомагат за активизиране на вътрешните сили и допринасят за положителни промени в различни аспекти на живота.

Здравни проблеми на съвременния човек очна сухота

Един от здравните проблеми на съвременния човек, свързан с работата и бита е синдромът на сухото око. Окото, най- нежният орган, е подложено на безконтролна свръхексплоатация. Приемаме наличието на зрение за даденост, без да си даваме сметка колко фатални последствия може да има след години прекомерната зрителна работа. Синдромът на сухото око се изразява в нарушение на качеството и количеството на слъзния филм. Слъзният филм е важен фактор за здравето на очната повърхност и доброто качество на зрение. Предназначен е да се разполага като защитен филм върху повърхността на окото, който да осигурява постоянно и добро овлажняване на роговицата, необходимо за нейната прозрачност и доброто качество на зрението ни. В слъзният филм се съдържат много имунни фактори, осигуряващи защита на очната повърхност от вирусни и бактериални инфекции. Той има отмивно действие, като непрекъснато прочиства окото от попадналите в него прах, частици, алергени от околната среда.

Пламен Христов: „Ключът към стройната фигура е в баланса“

Едва ли има жена, която да не мечтае за стройна фигура и перфектно изваяно тяло. Не е тайна обаче, че много дами изпитват трудности в борбата с излишните килограми. За пътя към желаната визия разговаряме с Пламен Христов, „Майстор на спорта по културизъм и фитнес“ и носител на множество шампионски титли, който има повече от 25 години опит във фитнес залите и изготвянето на хранителни режими. Пламен Христов, персонален треньор, преподавател във Фитнес академия „България“, състезател по класически културизъм.

Правилните храни гаранция за младост и красота

Правилният подбор на храните, които ежедневно консумираме може да отдалечи неумолимия ход на времето и да съхрани младостта и красотата ни. Връзката между стареенето и храната беше водеща тема на 14-я световен конгрес по естетична медицина в Монако, в който участва и дерматологът д-р Сияна Живкова.

Цялостна комплексна програма за вашето здраве

От дълбока древност е известно, че морето, морската флора и фауна, както и горещите термални и кални извори с богатството си на микроелементи, действат животворно на човешкия организъм. Те заедно с растенията от нашата богата и красива майка Земя, са незаменим лек срещу болестите и стареенето.