Лъки Банско СПА & Релакс е хотелът, който може да ви предложи една наистина необикновена ваканция. Това е не просто луксозен петзвезден хотел, а център за здраве, в който можете да намерите разрешение на здравословен проблем или поддържаща здравословна терапия. От декември 2016 г. Лъки Банско СПА & Релакс има абсолютно нов и модерен СПА център, в който ще се насладите не само на невероятен релакс, но и ще откриете иновативни процедури за поддържане на добро здраве и перфектна физическа форма.

Лъки Банско СПА & Релакс разполага с био басейни за възрастни и деца, с температура на водата 33 градуса. Био басейните са върхово технологично постижение, с което се постига почистване на водата в басейна чрез електролиза и ултразвук, без ползването на вреден хлор. Към био басейните има и солен басейн, в който са разтворени соли от Мъртво море. В СПА центъра на хотела можете да ползвате водно легло, което е с 6 функционалности: водно легло, хромотерапия в 6 цвята, индивидуална парна баня, душ Виши, апликации с микронизирани водорасли и за първи път в Банско – апликации с лечебна торфена кал от Кюстендил. Особено полезно е за хора със заболявания на опорно-двигателния апарат, но и за премахване на стреса, детоксикация  или просто за удоволствие.
В Лъки Банско СПА & Релакс можете да ползвате комбинирана перлена, вихрова и тангенторна вана, която е закупена специално за хотела. Тези вани са само 20 в цял свят. Ползвайки ваната, тялото ви се разделя условно на 4 зони и за всяка от тях може да се прилага процедура с различен интензитет и вид. Като допълнение има и специален цвето ефект.  

Перлената вана е изключително нежна, успокоява сетивата и снема напрежението от цялото тяло. При вихровия масаж усещате лекота и съвършенство с последователно включване на водни струи в четири зони, а хидромасажът резорбира отоците и има освобождаващ и болкоуспокояващ ефект. Тангенторният масаж е изключително ефикасен и щадящ ставите метод за „разбиване“ на целулит. Топлинното действие на водата, насочена под налягане от опитен терапевт към проблемните зони на тялото, ще въздейства в дълбочина върху натрупаните мастни депа и ще спомогне за разбиване на целулита и заглаждане на кожата, без натоварване върху костната ви система.

Особен интерес представлява единствената в Банско солна стая за халотерапия. Това е магнетично място, изградено като зона за релакс към басейна, с нежна и успокояваща фонова музика. Златисто-кафявата мека осветеност в солната стая и мирисът на бор се дължи на едната от стените, изградена с тухли от 100% природна хималайска сол. Сухите аерозоли, които се излъчват от хималайската сол в резултат на нагряването им, имат силно антисептично действие. Вдишаните фини солни частици водят до абсорбция на секретите от носа и синусите и извеждането им от дихателната система. Доказано е, че  халотерапията има лечебен ефект при респираторни и кожни заболявания  и повлиява положително психическите разстройства. Освен това солните кристали неутрализират електромагнитния смог, който се натрупва от прекомерната ежедневна употреба на мобилни телефони и компютри. 40-минутна терапия в солна стая се равнява на 4-часова разходка в борова гора.
Целият лечебен ефект можете да получите абсолютно безплатно, ако сте гост на апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс. Хотелът е прекрасен избор за вашата луксозна почивка и сигурна инвестиция в здравето!     

За контакти:
Банско, ул. „Кир Благо Тодев“ 4
тел.: 02 806 61 78, 0879 111 222

Свързани статии