На 22 юни 2017 г. в Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център, София, се състоя представянето на световната инициатива Wellness for cancer - организация, която се стреми да подпомага хората да подобрят качеството си на живот, да намалят нежеланите реакции върху кожата на лицето и тялото, причинени от онкологичната терапия и да подобрят душевното си състояние по време на своето справяне със заболяването. Организацията е призната в световен мащаб за поставянето на мост между медицинския свят и света на уелнеса, за съвместно създаване на насоки и стандарти, основани на доказателства.

Специален гост на събитието бе г-жа Джули Бах – създател, идеен двигател и главен обучаващ на инициативата Wellness for cancer, както и г-жа Лариса Йоанидис, представител на Biologique Recherche France. България е третата страна след Франция и САЩ, където се представя инициативата Wellness for cancer, като се предвижда разширяването й в над 70 държави.

Събитието бе открито от г-жа Евгения Александрова, консултант и пациентски застъпник в Аджибадем Сити Клиник Онкологичен център, която подчерта необходимостта от адаптирани към специфичното здравословно състояние на клиенти с онкологично заболяване козметични/спа процедури за подобряване на външния вид, самочувствието и увереността в себе си по време на борбата с коварната болест.

Г-жа Джули Бах представи инициативата Wellness for cancer и ролята й да постави мост между медицината и компании като Biologique Recherche, което ще помогне на пациентите с онкологични заболявания да се радват на нормален живот. Wellness for cancer си партнира с компанията Biologique Recherche, която влага много усилия в проучването на всички въпроси, свързани с красотата и влиянието на терапиите върху пациентите.

Кожата на всеки човек е уникална и Biologique Recherche предоставя персонализирани продукти и процедури, удовлетворяващи потребностите на различните видове кожа, които по различен начин реагират на химиотерапията. Biologique Recherche създава специализиран подход и адаптира своите терапевтични протоколи за лице и тяло към пациентите с онкологични заболявания или в ремисия.

Очаквайте репортаж от събитието в новия брой на сп. Beauty Woman.

Свързани статии